Alt du trenger å vite om uniformer

Alt du trenger å vite om uniformer

Publisert av Anita Maria Pawlak den 21.03.17. Oppdatert 03.05.22.
Her finner du korpsets uniformsreglement.

Varianter av uniform:
Alle som spiller trommer (med unntak av aspiranter) har hovedkorpsuniform. Dette fordi det er upraktisk å  marsje og tromme med cape.

Uniformskomiteen forholder seg til hvilken avdeling medlemmet er i og deler ut uniform iht til dette, noen ganger gjør vi unntak/endringer dersom dette er hensiktsmessig for helheten til korpset, i år betyr det at vi ikke har noen i junioruniform.

Uniformskomiteen er også med korpset hele 1. og 17. mai – dette for å være sikker på at alle har det de skal ha, dele ut regnkapper ved behov og plukke opp medaljer eller annet som faller av under marsj. Vi bistår også med at korpset får marsjert trygt i gatene.

Viktig å huske på:
Uniformen skal alltid være ren og klar til bruk. Oppbevares i garderobeposen.
Langt hår skal alltid være oppsatt når man bærer uniform.

Hansker bør kjøpes på Blåsmo, da disse har en knudret innerside som gjør holding av instrument enklere. Hansker fra apotek kan fort bli litt glatte. Ser at noen klipper tuppene av hanskene, og det legger vi oss ikke borti
J

Merk ved påsying av stjerner: Når venstre klaff er full sys videre stjerner på høyre skulderklaff. OBS! Sy stjernene på slik at du får plass til 5 stjerner på hver side.

Hansker og hatt (unntak for båtlue aspiranter) skal kun benyttes ved utendørs spilling.

NB! Alle må prøve hatten sin og sjekke om den passer. Passer den ikke, skal den renses før innlevering (Storvask i Fossegrenda renser hatt). Vi satser på vårsirkus i hatteprøving før eller rett etter påske.

Utdeling av drilljakker vil skje så snart vi har fått inn alle jakker fra de som skal levere inn dette, og bestilte jakker er ankommet fra leverandør.

Mangler du noe: Mistet en stjerne, lyre eller medalje? Ta kontakt med uniformskomiteen så skal vi hjelpe.
Merk! Nye lyrer og stjerner koster 30 kroner stykket.